Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4×4

Iedereen die beweert dat Skoda een saai merk is, is blijkbaar geen rallyfan, en heeft nog nooit van de lettercombinatie RS gehoord. Het merk, dat vooral prat gaat op de binnenruimte en de praktische eigenschappen van de modellen, laat met de Skoda Kodiaq zien dat ze ergonomie, performance en design heel goed met elkaar kunnen laten samensmelten. Om vooral dat laatste te onderstrepen, hebben we deze Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4×4 voorzien van een geheel eigen look.

 

Sportline & custom paint
Op het moment dat deze Skoda Kodiaq onze werkplaats binnenreed, werd het model origineel in Nederland niet geleverd met het Sportline exterieurpakket. De onderste carrosseriedelen zijn van hard plastic en niet in kleur gespoten. Budgetvriendelijk, maar niet bepaald de mooiste oplossing, als je het ons vraagt. Wij hebben daarom bij onze oosterburen een Sportline pakket besteld en gemonteerd. Vervolgens hebben we de gehele auto in een nieuwe kleur gespoten. Van het originele ‘pacific blue non-metallic’, naar een diepe, donkere blauw-metallic kleur. Het is een eigen kleurmengsel, dat we vanaf heden de toepasselijke naam ‘Kodiak Island Blue Metallic’ noemen. Om het geheel af te maken, hebben we enkele exterieurdetails in contrasterend mat zilver gespoten.

Custom eindtraject uitlaat
De achterbumper van het Sportline pakket bevat een chromen strip met twee uitsparingen, die de eindstukken van een uitlaat suggereren. Het zijn echter gewoon dichte panelen, er zitten geen eindstukken in. De originele uitlaat bestaat uit een enkele, aflopende pijp, die verstopt zit onder de bumper. Omdat deze oplossing er in onze optiek vrij ongelukkig uitziet, hebben we het gehele eindtraject van de uitlaat aangepast. Door de originele uitlaat om te leiden en te voorzien van custom eindstukken, zijn de ‘nep-uitlaten’ daadwerkelijk functioneel geworden.

 

Skoda Kodiaq 20 TSI 4x4