BMW 645Ci Cabrio

Na een afwezigheid van bijna vijftien jaar, rijdt er sinds 2003 gelukkig weer een BMW 6-serie rond. Een merk als BMW kan immers niet zonder een échte luxe GT in het gamma. De BMW 645Ci Cabrio die wij in onze werkplaats hadden, hebben wij voorzien van een geheel eigen ‘look and feel’.

 

Maatwerk tot en met
De BMW 645Ci Cabrio is rondom voorzien van een bodykit. In eerste instantie was de pasvorm van deze kit niet erg goed afgestemd op de auto. Dat is helaas vrijwel altijd het geval met aftermarket onderdelen, maar dat betekent niet per definitie dat ze niet te monteren zijn. Het is in ieder geval wel zaak om de onderdelen dusdanig aan te passen, dat de naden tussen de panelen een acceptabele grootte hebben en de bodykit een gelijkmatig geheel vormt met de originele carrosserie. In dit speficieke geval zijn we daar vrij ver in gegaan. Zo hebben we de voorbumper geconstrueerd door het bovendeel van de originele bumper te behouden, en de onderzijde te vervangen met het onderste deel van de aftermarket voorbumper. Veel werk, maar een veel beter eindresultaat dan wanneer we alleen de aftermarket voorbumper hadden gemonteerd.

Details
Naast de bodykit hebben we de auto voorzien van een geïntegreerde low profile achterspoiler, naadloos verwerkt in de achterklep. Daarnaast staat de auto op custom velgen, die we in twee kleuren gespoten hebben. Ook hebben we onder de motorkap enkele details in een contrasterende kleur gespoten. Alle lichtunits aan de achterzijde hebben we gespoten, om ze een ‘smoked’ effect te geven.

Technisch
De ophanging is aangepast om de auto iets dichter bij het asfalt te leggen. Om de motor wat vrijer te laten ademen hebben we het luchtinlaatsysteem aangepast en een custom uitlaatsysteem uitgetekend, geconstrueerd en onder de auto gemonteerd. Het uitlaatsysteem met vier eindstukken geven de V8 niet alleen het voorkomen, maar ook de diepe, donkere brom die hij (in onze ogen) verdient.

 

Bekijk de BOAR Customs BMW 645Ci Cabrio