Audi S4 Avant

Eén van de meest legendarische Audi’s ooit gebouwd, en één in een lange lijn van volbloed sportwagens in vermomming: de Audi S4 Avant. Om het uiterlijk van de wagen iets beter te laten aansluiten bij het vermogen onder de motorkap, hebben we deze Audi S4 Avant op optisch en technisch gebied onder handen genomen.

 

Aan de buitenkant
De voorkant van de auto is voorzien van een front lip in DTM-style, en aan de achterkant is een matchende diffusor in DTM-style aangebracht. We hebben enkele exterieurdetails gespoten in de kleur mat zilver, wat een contrasterend effect geeft met de rest van de wagen. Om het geheel af te maken staat de Audi S4 Avant op custom spaakvelgen, in twee kleuren gespoten; de kleur van de auto en de contrastkleur die je ook op andere plekken op de auto terugziet.

Motorisch en technisch
We hebben de Audi S4 Avant voorzien van een custom RVS uitlaattraject, zodat de diepe tonen van de v8 in het vooronder iets beter tot hun recht komen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het geluid storend hard klinkt, dus is de uitlaat voorzien van een vlinderklep. De rubbers van de ophanging zijn aangepast om de wegligging iets te verscherpen, en er is een schroefset aangebracht om de auto dichter bij de weg te leggen. Het vliegwiel is vervangen door een lichtgewicht exemplaar, net als de dubbele nokkenas. Dat geeft een vlottere gasrespons. Ook zijn de motor en versnellingsbak voorzien van custom chips, die het vermogen van de al zeer potente auto nog iets opschroeven.

 

Bekijk de BOAR Customs Audi S4 Avant